Nieuwe huisvesting voor Eisma

Op bedrijventerrein Leeuwarden West aan de Celsiusweg gaat aannemingsmaatschappij P.A.Wiersma uit Leeuwarden een kantoorpand realiseren voor Eisma Uitgeverijen. Eisma is onderverdeeld in Eisma Edumedia, Eisma Businessmedia en Eisma Publishing Consultants welke allen zullen worden ondergebracht in het nieuwe kantoorpand. Het ontwerp is gemaakt door Achterbosch Architectuur uit Leeuwarden .

De bouwvergunning is afgegeven, de contracten zijn getekend en P.A. Wiersma heeft op donderdag 2 juli in op feestelijke wijze de eerste paal geslagen. Medio 2010 zal Eisma het kantoor in gebruik nemen.

Het kantoor heeft een capaciteit van circa 55 werkplekken. Met een oppervlak van 1500m2 BVO gaat het om een kantoorpand van formaat. De kantoren worden in een vierkant bouwvlak om een stabiele kern geplaatst, een uiterst efficiënte plattegrond is nagestreefd.

Verdeeld over 4 verdiepingen in een betrekkelijk ingetogen blok met een hoogwaardige architectuur. De kracht van het ontwerp zit hem vooral in de materiaalkeuze met een verfijnde manier van detailleren. Veel aandacht wordt besteed aan interieur, afwerking en kleuren. Zo is de geplande baksteen van dubbel waalformaat met koperkleurige accenten uniek en nog niet eerder toegepast. Duurzaamheid staat hierbij op alle fronten hoog in het vaandel.

Algemeen directeur Egbert van Hes: “Ondanks de tijden van recessie moeten we vooruit blijven denken en samen bouwen aan onze toekomst!”