Eisma Media Groep timmert aan de weg

Eisma Media Groep in Leeuwarden roert zich stevig op de markt voor vakbladen. De Leeuwarder uitgeverij heeft recent zeven nieuwe titels en sites overgenomen en vestigingen geopend in Doetinchem en Maarssen. ,,We houden van anticyclisch investeren”, verklaart algemeendirecteur-eigenaar Egbert van Hes.

Van Reed Business in Doetinchem kocht Eisma de bladen en de sites van Aandrijftechniek, Metaal Magazine, Elseviers Voedingsmiddelindustrie, Project4Engineers en ArchitectuurNL Daarnaast nam het Leeuwarder bedrijf Markt en Handel over van Uitgeverij Uitgeefpunt in Maarssen. Dit is met Marktinfo samengevoegd tot Marktvisie, een vakblad voor de ambulante handel. De jongste acquisitie betreft het vakblad Roerwerk BNL van DvD Media uit Baarn. Dat wordt samengevoegd met Bulk, een uitgave voor de procesindustrie.

Door de overnames voorziet van Hes voor dit jaar een omzetgroei van 25 procent. Het aantal medewerkers neemt toe met 25 tot circa 70 en het aantal freelancers met ongeveer 100 tot om en nabij 450.