Lezers kijken nu al uit naar volgende Bit-lezersreis

De eerste Bit-lezersreis was een succes. Vrijdag 5 oktober jl. vertrok een bus vol paardenliefhebbers richting Parijs voor een onvergetelijk weekend, met als hoogtepunten het aanschouwen van een unieke show van vier klassieke rijscholen en een bezoek aan de stallen van het Paleis van Versailles.

Bij het uitstappen uit de bus werden de lezers door een aangename temperatuur verwelkomd in Frankrijk. Na deze lange zit kon iedereen zijn eigen weg gaan. Een aantal verkende alvast de straten van Parijs, anderen genoten van een diner in of vlakbij het hotel.

Tijdens de stadstour op zaterdagochtend toonde de gids de schoonheid van de stad en schotelde de lezers op originele wijze nog wat geschiedenisles voor. De buschauffeur stuurde de grote bus zonder moeite langs de drukke verkeerspunten, zodat de lezers de mogelijkheid kregen om onder meer de imponerende Arc de Triomphe, de uit de film bekende Notre Dame, de nostalgische Marais-wijk, het luxe Four Seasons hotel en uiteraard de Eiffeltoren te aanschouwen.

Na nog één dagdeel zonder paarden stond zaterdagavond de show van de klassieke rijscholen op het programma. In het 17.000 zitplaatsen tellende stadion kwamen vier voormalige concurrerende klassieke rijscholen tot een prachtige samenwerking.  In de sfeerverlichte ring toonden paarden van Franse, Portugese, Weense en Spaanse komaf gezamenlijk hun oefeningen op de maat van de muziek.

Samenwerking stond ook centraal bij het bezoek aan de stallen van het Paleis van Versailles. De lezers kregen de mogelijkheid om een training van de paarden mee te maken. De kunst aan de wand van de rijbaan, de stijlvolle kleding van de ruiters, de muziek en de paarden straalden elegantie en rust uit. Een franse stem benadrukt dat paardrijden een kunstvorm is die voortkomt uit een succesvolle samenwerking tussen paard en ruiter. Met deze woorden vertrokken de lezers weer richting het noorden. In de bus werden alweer ideeën uitgewisseld voor een volgende Bit-lezersreis. Het enthousiasme van de lezers was ongekend , maar wat is er ook mooier dan vanuit een gedeelde passie te genieten van een prachtige stad en één van de oudste scholen voor het opleiden van paarden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *