Louis van Gaal in De Voetbaltrainer 190: ‘Barcelona-stijl met provocerende pressie’

In De Voetbaltrainer 190 opende de redactie met een uitgebreid interview met Louis van Gaal. De bondscoach koos De Voetbaltrainer uit om met zijn vakcollega’s tot in details te delen welk proces hij in werking heeft gezet om nieuwe doelen en opdrachten met Oranje te realiseren.

In het liefst twaalf pagina’s tellend interview gaat hij onder meer in op: – Waarom de samenstelling van de staf bij de start belangrijker was dan de eerste selectie van spelers. – Waarom spelershotel Huis ter Duin voor een deel verbouwd moest worden. – Waarom en hoe er elke week informatie wordt verzameld over de actuele fitheid en vorm van internationals. – Hoe de sturing van het teamproces tijdens de cruciale eerste dagen was en welke hulpmiddelen hij daarvoor heeft ingezet. – De verschillen in speelwijze met zijn voorganger Van Marwijk en Barcelona en welke beslissende rol daarbij ‘provocerende pressie’ speelt. – Hoe de drie opdrachten van de KNVB bij zijn benoeming gerealiseerd gaan worden.

Op de website van De Voetbaltrainer is een uitgebreide samenvatting van het artikel te vinden, met daarbij de filmpjes die Louis van Gaal heeft gebruikt om zijn visie met de spelersgroep te delen. Ook geeft de redactie daar een voorbeeld van de door Van Gaal genoemde ‘provocerende pressie’ door Oranje.

Diverse media, zoals het AD, vonden het artikel in De Voetbaltrainer dermate interessant dat men er uit citeerde.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *