Victoria Park Wolvega en Eisma Media Groep gaan voor drie jaar nauwe samenwerking aan

Eisma Horsesmedia hoofdsponsor Ús Derek Buitenzorg

De Eisma Media Groep is met ingang van 1 januari van dit jaar voor de periode van drie jaar een nauwe samenwerking aangegaan met de drafbaan Victoria Park Wolvega. Beide partijen zijn er van overtuigd dat deze bundeling van krachten aan beide kanten mooie kansen, voordelen en resultaten kan gaan opleveren. In dit kader past ook de hoofdsponsoring door Eisma Horsesmedia van de bekende draver Derek Buitenzorg voor een periode van drie jaar.

140116 IMG_5197
Egbert van Hes, algemeen directeur Eisma Media Groep en Minne Hovenga, adjunct-directeur/uitgever Eisma Horsesmedia, ondertekenen de sponsorovereenkomst met de Stichting Derk Buitenzorg.

De ondertekening van de sponsorovereenkomst tussen de Stichting Derek Buitenzorg en Eisma Horsesmedia heeft op 9 december plaatsgevonden in de stallen van trainer/pikeur Arend de Wrede te Ureterp. Met ingang van 1 januari 2014 ondersteunt Eisma Horsesmedia dit bijzondere drafpaard, dat in 2011 als éénjarig paard na een mislukte veiling van de slacht werd gered door de leden van de sportredactie van Omrop Fryslân. Samen met een aantal vrienden hebben zij hiervoor vervolgens de Stichting Derek Buitenzorg opgericht, die tot nu toe op basis van vrijwillige bijdragen in het onderhoud en de training van Ús Derek heeft voorzien.

Vanuit stal De Boppeslach heeft de Stichting regionaal, maar ook nationaal met Ús Derek volop het nieuws gehaald. Zo is de jonge hengst volledig door Omrop Fryslân gevolgd in zijn lange trainingsperiode bij de trainingsstal van Sjoukje Wagenaar. Deze taak is sinds midden vorig jaar overgenomen door de zeer ervaren trainer/pikeur Arend de Wrede uit Ureterp. Alles wat de draverhengst – nu al weer twee jaar een ruin – heeft beleefd is vastgelegd en terug te vinden op Facebook, Twitter, Youtube en natuurlijk op de website van Ús Derek: www.omropfryslan.nl/usderek‎.

Op 1 september heeft Derek zijn officiële koersdebuut gemaakt op drafbaan Victoria Park Wolvega na zich hiervoor te hebben gekwalificeerd in een kilometertijd van 1.21.5. In eerste instantie werd hij daarbij twee keer gediskwalificeerd – het was even wennen in het grote werk – maar daarna zijn er dit najaar een aantal zeer succesvolle koersen geweest, waarbij hij zich meerdere keren als tweede of derde wist te plaatsen. Ús Derek wordt daarmee door de kenners dan ook als een zeer talentvol drafpaard gekwalificeerd!

Naast de hoofdsponsoring van Ús Derek door Eisma Horsesmedia zorgen vier subsponsors nog voor een belangrijke extra financiële ondersteuning voor de Stichting Derek Buitenzorg.  Voorzitter Gerrit de Boer: ‘De financiering van Derek is daarmee voor de komende jaren voor een groot deel verzekerd. Derek zal de sponsoren hopelijk ook veel kunnen bieden, want de publiciteitswaarde van deze draver is ongekend hoog’.  Derek geeft vrijdag 17 januari acte-de-precense in Wolvega. Niet in de koers, maar in een sponsorpresentatie.

140116 IMG_5218
Ús Derek vrij in het veld met Egbert van Hes, Minne Hovenga en co-sponsor Simon van der Let.

Victoria Park Wolvega

De drafbaan in Wolvega is met de komst van de nieuwe eigenaar Casper Veldink één van de mooiste banen van Europa geworden. Daarmee is het voor alle geledingen van de Eisma Media Groep ook een prima plaats om met enige regelmaat events en/of adverteerdersbijeenkomsten te organiseren. De nauwe samenwerking met Victoria Park Wolvega en de accommodatie bieden daartoe tal van mogelijkheden.

Daarnaast is met de overeenkomst ook het lidmaatschap van de Victoria Park Business Lounge een feit, waardoor we naast vier business-plaatsen iedere koers ook nog twaalf extra introducees als Eisma-organisatie mee kunnen nemen naar een racedag. Weer eens wat anders dan voetbal!

De tegenprestatie van Eisma Horsesmedia zal onder andere bestaan uit publiciteit, niet alleen via regelmatige verslaggeving in De Paardenkrant, maar ook via de nieuwe mediakanalen van Eisma Horsesmedia. Daarnaast verbinden we op vrijdag 17 februari in koers 6 ook onze naam – ‘Eisma Horses Cup’ – en een mooie deken aan de race.

Minne Hovenga
Uitgever Eisma Businessmedia

Bijlage 1.

Ús Derek zijn eerste officiële wedstrijd op Victoria Park Wolvega.

FotoPreview voor openingsmeeting op zondag 1 september 2013

Deelnemers

1 Daisy van Camstra        Marc Verhulst
2 Alyse du Goutier           Mariska Huel
3 Dazzling Dutch               Hans Bot
4 Derek Buitenzorg     Arend de Wrede
5 Tokio Hotel Hall            Robin Bakker
6 Ceagull                            Ruud Pools
7 Bishamon                        Dion Tesselaar
8 Cita Beuckenswyk         Rick Ebbinge
9 Cindy Hill                        Johnny Westenbrink

Tokio Hotel Hall (5) kwalificeerde goed en werkte onlangs uitstekend op de Wolvegaaster piste, mijn favoriet voor de zege. Bishamon (7) liep op de baan van Gelsenkirchen al een rappe 1.17.1/2000m (3e achter De Vlieger’s Donehill). Had toen de hele weg de rug van de leidende Cannavaro Toscana totdat deze met een ronde te gaan overgaf aan Red Phoenix met Robbin Bot. Moest flink wat sporen naar buiten alvorens hij zijn eindschot kon inzetten en kwam goed binnen. Cita Beuckenswyk (8) is de tweede uitdager van Tokio Hotel Hall. Debuteerde hier met een keurige 2e plek achter Donna KA, maar viel mij begin augustus niet mee op Gelsenkirchen. Finishte een lengte of 3 à 4 achter de 5e aankomende en had die koers geen ‘moment’. Alyse du Goutier (2) is in handen van Mariska Huel de tweede Engwerda-pupil in deze koers. Kwalificeerde vorig jaar (!) september in 1.21.1/2000m op Grosbois. Maakte bij haar debuut te Laon direct een fout, maar is normaal gesproken een snelle en makkelijke merrie. Derek Buitenzorg (4) verdient natuurlijk een vermelding, de pupil van Stal Boppeslach (Omrop Fryslân) maakt hier zijn officiële koersdebuut na bij zijn nieuwe trainer Arend de Wrede in 1.21.5 te hebben gekwalificeerd.  

Favoriet: 5

Kanshebbers: 2/4/7/8

Outsiders: 1/3/6/9

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *