Eisma Edumedia kiest voor Pitwise als partner voor training en implementatie digitaal lesmateriaal

PERSBERICHT

Leeuwarden, 26 november 2014

141208 logo EEM   141208 logo pitwise.jpg

Uitgeverij Eisma Edumedia heeft er voor gekozen om de trainingen op het gebied van digitaal lesmateriaal voortaan ook aan te bieden in samenwerking met Pitwise. Eisma Edumedia en Pitwise zijn deze samenwerking aangegaan om training en implementatie van het digitale lesmateriaal verder te professionaliseren.

Veel scholen en docenten hebben moeite met de transitie van werken met boeken, naar het werken met ICT.  Pitwise is een bedrijf dat veel ervaring heeft met implementatie van ICT in de les.

Eisma Edumedia hecht veel waarde aan de zorgvuldige implementatie van onze digitale leermiddelen in het onderwijs: professionalisering van het docententeam is hierbij van enorm belang. De werkwijze van Pitwise zorgt er voor dat onze docenten goed geïnformeerd en zekerder voor de klas staan.” aldus Peter Feenstra, uitgever bij Eisma Edumedia. “De digitale talenmethodes  van Eisma Edumedia, in zowel EMMA als Schooltas, bieden enorm veel mogelijkheden voor docenten, die docenten pas kunnen benutten als zij digivaardig genoeg zijn. Daar zorgen we met deze samenwerking voor. Het digivaardig lesgeven vraagt bijvoorbeeld ook om een andere manier van klassenmanagement. Ook dat komt tijdens het professionaliseringstraject aan bod”.

Sanne Pit, eigenaar van Pitwise:De digitale leermiddelen van Eisma Edumedia bieden docenten de mogelijkheid om het maximale rendement uit het digitaal leren van leerlingen te halen. Van activerende werkvormen tot gedifferentieerd onderwijs. De trainingen en opleidingsprogramma’s van Pitwise dragen bij aan een succesvolle implementatie. De meerwaarde van het lesgeven met de digitale leermiddelen en het benutten van de mogelijkheden bij 1-device-per-leerling onderwijs worden zo zichtbaar en direct toepasbaar.”

Samen bieden Eisma Edumedia en Pitwise een sterke combinatie van gedegen lesmateriaal voor moderne en klassiek talen met professionele training en implementatie van de digitale lesmethodes.

Over Eisma Edumedia:
Eisma Edumedia bv is een uitgeverij, gespecialiseerd in educatieve uitgaven voor het Voortgezet Onderwijs op de terreinen moderne en klassieke talen en vaardighedenonderwijs. Voor het MBO wordt lesmateriaal voor Loopbaan en Burgerschap uitgegeven. Eisma Edumedia ontwikkelt samen met auteurs uit de onderwijspraktijk flexibel in te zetten leermiddelen.

Over Pitwise:
“Onderwijs spannend maken”, is de missie van Pitwise. De (ICT) mogelijkheden zijn er; Pitwise ondersteunt bij de  uitrol hiervan in de organisatie met advies, projectmanagement en professionalisering. Pitwise biedt onderwijsinstellingen trainingen en opleidingsprogramma’s om docenten vertrouwd te laten raken met het “digitaal lesgeven”. De nadruk ligt hierbij op  het ontwikkelen van digitale didactische vaardigheden. Pitwise is werkzaam op tientallen VO en MBO instellingen in heel Nederland.

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Eisma Edumedia bv
Peter Feenstra, uitgever / commercieel manager
M: 06-23278239
E: p.feenstra@eisma.nl

Pitwise
Sanne Pit, eigenaar
M: 06-24780647
E: sanne@pitwise.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *