Metaltech 2015 succesvol

Woensdag 17 juni was het innovatiedock van de RDM in Rotterdam het toneel voor MetalTech 2015; het congres van Metaal Magazine over Smart Industry (Industrie 4.0) voor ondernemers in de metaal. Het RDM Innovation Dock bleek een perfecte omgeving voor het thema Smart Industry.

De dag startte met een bustour naar de Tweede Maasvlakte voor de Mainport Supertour. Deze excursie bracht de deelnemers onder andere langs de grootste hefbrug (Botlek) ter wereld, één van de grootste schepen (Pioneering Spirit) wereldwijd en de container terminals van APM. Een korte tussenstop bij Futureland gaf de gasten een beeld van de ontwikkelingen in het gebied. Na de lunch en de mogelijkheid om onderling te netwerken, begon het congresgedeelte van de dag.

Het congres was opgedeeld in twee delen: een algemeen deel over de ontwikkeling van Smart Industry en een praktijkgericht deel met vijf verschillende cases uit diverse ondernemingen in de metaal waar Smart Industry een wezenlijk deel van de bedrijfsvoering is. Vanuit deze boeiende cases werd ervaring en motivatie met de bezoekers gedeeld om de ontwikkelingen te vertalen naar marktkansen. Daarnaast gaf het congres een blik op de technische revolutie die Smart Industry met zich meebrengt.

Onder het genot van een borrel en een hapje werd MetalTech 2015 al netwerkend afgesloten. Een dag om tevreden op terug te kijken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *