Nationale SchildersVakprijs 2015

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het voormalige klooster van de zusters Franciscanessen, ‘Bethlehem’ in het Gelderse plaatsje Haren, werden op 29 oktober de winnaars van de zevende editie van de Nationale SchildersVakprijs bekend gemaakt.

151029 uitreiking SVP

‘Bijzonder waren de negen genomineerde projecten allemaal, ook de gietijzeren vuurtoren van Breskens, waarmee Venko Schilderwerken in Hoogeveen verrassend de Klanttevredenheidspluim won.
Voor het eerst won een bedrijf, Meesterschilder D. Pouwels, de overall-prijs zonder in zijn categorie, decoratieschilderwerk, gewonnen te hebben. Pouwels werkte gedurende vier jaar aan de restauratie (verguldwerk, bieswerk, lakwerk) van de Glazen Koets van het Koninklijk Huis. Een project dat zó uniek is en zóveel vakmanschap vereist dat het volgens de jury in een ‘buitencategorie’ valt.
De winnaar in de categorie Decoratieschilderwerk werd Schildersbedrijf de Jongh uit Waardenburg met de reconstructie van het plafond van de Drakenzaal in kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest.
In de categorie Onderhoudsschilderwerk ging de prijs naar DecoArt Snoeks, zij renoveerde het zwaar verwaarloosde Witte Kasteel in Loon op Zand.
In de categorie Nieuwbouwschilderwerk won Peter Wijns Schilderwerken met behang- en schilderwerk in de nieuwbouwvleugel van het VieCurie Medisch Centrum in Venlo.
De Publieksprijs ging met ruim 30% van de uitgebrachte stemmen naar De Boer Obdam met het project De Hallen in Amsterdam, de oude tramremise in Amsterdam-West kreeg een nieuwe, buurtverbindende en toeristentrekkende functie.

Kijk hier voor het uitgebreide verslag.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *