Minerva en Pallas voor de klassieke talen op het gymnasium: de kracht van goed lesmateriaal

Afbeelding Pallas en Minerva digitaal Laptop tablet smartphoneDe afgelopen periode is er hard gewerkt aan de afronding van de methodes Minerva (Latijn) en Pallas (Grieks) voor het gymnasium. Inmiddels zijn alle boeken verschenen en wordt de online leer-/werkomgeving voor de delen 2 afgerond (de delen 1 zijn al online beschikbaar). De eerste scholen zijn in het schooljaar 2015-2016 gestart met de nieuwe methodes en zijn vol enthousiasme over de opzet en het gebruik van de methodes.

Over de lesmethodes Minerva en Pallas

Minerva is een volledige nieuwe leergang Latijn. Deze methode is innovatief en uitdagend. Het is een leergang die de leerling aan de hand van korte en boeiende teksten snel tot het lezen van authentieke Latijnse teksten brengt.

De methode Pallas is al jaren een begrip in het klassieke onderwijs in Nederland. Pallas wordt enthousiast ontvangen door de tot de verbeelding sprekende teksten. Pallas is de afgelopen jaren uitgebreid herzien, waarbij onder meer het tempo van de taalverwerving is versneld.

Beide methodes zijn ook online beschikbaar in een interactieve leer-/werkomgeving. Binnen deze omgeving worden de teksten (leesteksten en audiofragmenten), cultuurhistorische informatie, grammatica uitleg (met filmpjes), oefeningen, opdrachten en afbeeldingen aangeboden. In het schooljaar 2015-2016 is er door ruim 130 scholen met het online lesmateriaal van Eisma gewerkt. De verwachting is dat dit in het schooljaar 2016-2017 nog veel meer scholen zullen gaan worden.

Wilt u meer informatie over Pallas of Minerva, of wilt u een presentatie over de mogelijkheden van de online methodes, neem dan contact op met onze educatief adviseur Klassieke Talen Laurien de Gelder. Zij is bereikbaar via l.degelder@eisma.nl .

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *