Schilderscluster van Eisma Bouwmedia reikt Nationale SchildersVakprijs 2017 uit

Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken uit Huissen mag zich de beste schilder van Nederland noemen. Met zijn restauratieproject in de Goirkese kerk in Tilburg heeft hij de Nationale SchildersVakprijs 2017 gewonnen. Scholten bracht het rijk gedecoreerde kerkinterieur terug in de staat waarin het meer dan 100 jaar geleden werd opgeleverd.

De verheugde schilder, die een eenmansbedrijf leidt maar zijn projecten vrijwel zonder uitzondering met teams van deskundige vakgenoten en leerlingen van gespecialiseerde opleidingen uitvoert, ontving zijn award tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Alle winnaars van de Nationale SchildersVakprijs: Dirk Boersma van Vakwerkhuis, Leo Scholten van Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken en Peter Bult van Schildersbedrijf De Graaf

Naast de overall-award waren er prijzen voor het project met de meest tevreden klant en voor de favoriet van het publiek (beide gewonnen door Schildersbedrijf De Graaf in Groningen voor de restauratie van een vergaderzaal, voormalige balzaal, van de Rijksuniversiteit Groningen), voor het beste onderhoudsschilderproject (gewonnen door Vakwerkhuis uit Woudenberg voor de volledige interieurdecoratie van een monumentaal pand in Culemborg) en voor het beste decoratie- restauratieschilderwerk (de overall-winaar Leo Scholten).

De Nationale SchildersVakprijs beleefde zijn negende editie en wordt georganiseerd door het schilderscluster van Eisma Bouwmedia met haar merken Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant en SchildersVAK.nl. De prijs heeft tot doel de kwaliteit van schilderwerk in Nederland te bevorderen door uitzonderlijk goed schilderwerk te belonen. Schildersbedrijven zenden hun beste projecten in, een vakjury selecteert daaruit een voorselectie en daaruit weer negen genomineerden. Op de genomineerde projecten kan het publiek zijn stem uitbrengen en uit de genomineerden komen de vakjury-prijswinnaars voort. Onder opdrachtgevers van de voorselectie wordt een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd, dat leidt tot de Klanttevredenheidspluim.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *