Vacature Vaktijdschriftjournalist SchildersVakkrant

De schildersmedia van Eisma Bouwmedia hebben een unieke positie in de schilder- en onderhoudsbranche. Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant, SchildersVAK.nl en onze socials (waaronder SchildersVAKTV op YouTube) zijn welbeschouwd de enige onafhankelijke nieuwsbronnen in de schilder- en onderhoudsector. De titels hebben een redactie in Leeuwarden en een redactie in Doetinchem. Voor de redactie in Doetinchem zijn wij op zoek naar een

Vaktijdschriftjournalist SchildersVakkrant, m/v (36 uur/week)

om te schrijven voor en over de schildersbranche.
We maken verhalen en reportages in het hele land en werken vanuit standplaats Doetinchem.

Als vaktijdschriftjournalist kom je te werken op de redactie van SchildersVakkrant en SchildersVAKTV in Doetinchem, die verder bestaat uit een parttime bureauredacteur en een meewerkend hoofdredacteur. Je gaat als zelfstandig journalist aan de slag en ‘haalt’ je verhalen. SchildersVakkrant verschijnt 22 keer per jaar er wordt grotendeels door de redactie zelf, met journalistieke producties volgeschreven (en gefotografeerd).

De schilders- en onderhoudssector, met circa 12.000 bedrijven en naar schatting 28.000 actieve schilders- en onderhoudsmensen (in dienst, als uitzendkracht of als zzp’er) is klein zowel breed als diep. De plaatselijke huisschilder hoort er bij, maar ook vastgoedonderhoudsbedrijven die complete woonwijken onder handen nemen, vaak met isolatie en dak- en voegwerk erbij. Decoratie- en restauratieschilders herstellen cultureel erfgoed of geven horecazaken een nieuw decor, terwijl metaalschilders bruggen en boorplatforms onderhouden. In de totale sector gaat naar schatting 8 miljard om. Met de sector hangen leveranciers samen, onderwijsinstituten, adviesbureaus en brancheorganisaties. Er is altijd nieuws, altijd wat te beleven en altijd iets nieuws te leren. Met onze vakmedia willen we met name de ondernemers in de branche bijstaan door ze van onafhankelijke vakinformatie te voorzien.

We zoeken:

  • Een journalist met een scherpe pen en serieuze interesse om te schrijven voor en over mkb-bedrijven.
  • Je kunt niet alleen helder en vanuit verschillende invalshoeken sterke verhalen maken, maar er ook leuke, informatieve, interessante foto’s bij maken (voor apparatuur wordt gezorgd)
  • Je hebt handigheid en aardigheid in het onderhouden van socials (Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, LinkedIn en YouTube)
  • Interesse in, talent voor of ervaring met het maken van videoreportages, al dan niet in de vorm van vlogs, strekt zeer tot aanbeveling.
  • Kennis van en interesse in de schilder- en onderhoudsbranche en/of de bouwbranche zou mooi zijn.
  • We halen onze verhalen overal vandaan. Daarvoor ben je veel onderweg, vrijwel uitsluitend in Nederland. Zonder rijbewijs heeft het weinig zin om te reageren.

We bieden:

  • Een superleuke, superinteressante functie waar je met veel zelfstandigheid veel kanten van het journalistieke metier kunt beoefenen.
  • Samenwerking in een dynamische organisatie met een grote groep redacteuren, contentmakers, sales- en marketingmensen die werken voor één of meerdere van de titels en websites van Eisma Bouwmedia en de Eisma Media Groep.
  • Een marktconform salaris volgens de CAO voor het Uitgeverijbedrijf.
  • De functie wordt in eerste instantie met een jaarcontract aangeboden. Bij gebleken geschiktheid hoort verlenging nadrukkelijk tot onze intenties.

Ons profiel:
De Eisma Media Groep is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mail nieuwsbrieven, events/awards en leermiddelen) in diverse business to business- en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 125 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatie mogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten . Eisma Bouwmedia bv is een dochterbedrijf van deze groep. Naast klassieke journalistieke producties groeit het bedrijf ook sterk op het gebied van Content Marketing.

Interesse in deze functie?
Geprikkeld door deze beschrijving? Denk je dat wij kunnen voldoen aan jouw ambities?

Stuur dan je sollicitatie met CV vóór 25 januari 2019 naar Astrid van Amerongen, HR functionaris, a.vanamerongen@eisma.nl.

Indien je naar aanleiding van deze functie nog vragen hebt, neem dan contact op met hoofdredacteur Jan Maurits Schouten, 06 – 317 688 24.

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *