LESSEN OP AFSTAND TIJDENS CORONA-PERIODE

De schoolsluiting als gevolg van het Corona-virus heeft verregaande gevolgen. Onderwijs op afstand is nu noodzakelijk om leerlingen toch goed voor te bereiden op het (school) examen, naderende toetsperioden of de overgang naar een volgend leerjaar. Bij de examenbundels Grieks en Latijn is veel extra online materiaal (náást de gedrukte boeken) voorhanden. De methodes Pallas,  Minerva, Station en Library zijn allemaal volledig online beschikbaar. Alle aanvullende opdrachten van Route Loopbaan en Burgerschap staan ook online.

Bij Eisma vinden we het belangrijk dat het onderwijs door kan gaan en dat elke leerling en docent goed verder kan werken met ons lesmateriaal. Wij stellen daarom voor de komende periode voor onze gebruikers gratis leerling- én docentenlicenties beschikbaar om aan de slag te gaan met de online versies van onze methodes. Daarnaast stellen we voor de examenkandidaten licenties beschikbaar bij onze examenbundels CE Grieks en CE Latijn.

Het online lesmateriaal bij de examenbundels biedt de leerlingen extra hulp bij het vertalen van de Griekse teksten. Het is een aanvulling op de annotatie in het boek. Het gaat vooral om korte vragen die leerlingen stimuleren na te denken over de manier waarop de zin is opgebouwd. De vragen betreffen onder meer naamvallen, zinsontleding, structuur in hoofd- en bijzinnen, het combineren van woorden, het herkennen van Griekse constructies. Ook worden er structuuranalyses van lastige zinnen aangeboden.

Let op: wanneer de examenbundels zijn aangeschaft via Van Dijk Educatie, Iddink of OsingaDeJong, dan hebben de leerlingen waarschijnlijk al een linkje naar het online lesmateriaal in hun ELO staan. Vraag anders uw ELO-beheerder om een link naar dit materiaal in uw ELO te plaatsen.

In de online versie van Pallas, Minerva, Fortuna, Station en Library vindt u alle stof die ook in de tekst- en oefenboeken staat. In Pallas ’16 en Minerva vindt u tevens nog extra oefenstof (Drillster-oefeningen), uitlegvideo’s, audiofragmenten en een online vertaalgereedschap. Middels het docentenaccount is het mogelijk om de vorderingen van de leerlingen te monitoren en feedback te geven op het gemaakte werk.

Station-online op imac en ipad

Wilt u gebruik maken van de gratis licenties?

Stuur ons een e-mail en vermeld daarin de volgende gegevens:
• naam van de school
• gewenste methode (Pallas ’03, Pallas ’16, Minerva, Fortuna, examenbundel Grieks, examenbundel Latijn, Station, Library)
• aantal leerlingen
• aantal docenten
Wij zorgen ervoor dat u binnen 1-2 dagen aan de slag kunt met leerlinglicenties via onze methodewebsite https://emma.eisma.nl. We zorgen voor anonieme codes, zodat er geen problemen ontstaan met de AVG-wetgeving.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *