Vacature Content marketing-journalist

Ben jij creatief en zelfstandig en kun jij goed verhalen en thema’s vertalen naar boeiende contentproducties? Wil je graag deze verhalen produceren en/of begeleiden voor verschillende bedrijven? Dan zijn we in onze vestiging in Doetinchem op zoek naar jou.

Content marketing-journalist
 (32-36 uur/week), m/v
Een contentspecialist met organisatietalent

Wat ga je doen?
In deze functie maak en begeleid je contentproducties voor onze klanten:

  • Als content marketing-journalist beweeg je op het snijvlak van journalistiek en marketing. Dit doe je op een journalistieke manier: je schrijft informatieve en inspirerende teksten.
  • Je helpt klanten met het vertellen van hun verhaal. Dit doe je door hun thema’s ook te vertalen naar beeldproducties (video’s, animaties, infographics). Je bent dus een zgn. beelddenker, die verhalen goed en creatief in beeld kan brengen. Je hebt affiniteit met het opstellen van scripts en storyboards. Je filmt de videoproducties niet zelf, maar werkt hierin samen met verschillende camera-journalisten.
  • Ook fungeer je als projectcoördinator voor onze klanten als het eerste aanspreekpunt. Je adviseert de klanten over de voor hen optimale contentformats (tekst, video etc.). Je bewaakt voor hen de deadlines van de verschillende contentproducties. Ook stem je opdrachten af met jouw collega’s uit de verschillende Eisma BV’s.
  • Je vindt het leuk om webinar uitzendingen en online events inhoudelijk en praktisch voor te bereiden. Je werkt hierin nauw samen met collega’s en met klanten. Je werkt nauwkeurig, bent proactief en blijft het overzicht houden.

Zelfstandig en toch samen
Bij ons krijg je veel verantwoordelijkheid en werk je heel zelfstandig. Je hebt wel een groot aantal content marketing- en redactiecollega’s om je heen die met je mee kunnen denken. Je maakt deel uit van een enthousiast en gedreven content marketingteam, dat volop in beweging is.

Wat ben jij voor iemand?
Jij hebt een journalistieke opleiding afgerond of je hebt ruime ervaring met het schrijven van teksten. Je hebt daarnaast tevens affiniteit met grafische of videocontent; je kunt snel en makkelijk een aantrekkelijke en creatieve verhaallijn opstellen.  Je bent zowel tekstueel als visueel ingesteld, bent creatief op het gebied van contentcreatie en goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van content marketing. Je begrijpt hoe je het verspreiden van relevante content werkt. Je kunt goed plannen, werkt gestructureerd en kunt ook anderen hierin aansturen. Je bent klantvriendelijk en kunt snel schakelen tussen verschillende klanten, onderwerpen, doelgroepen en producties.

Samengevat, dit zijn de competenties die voor jou van toepassing zijn: journalistiek schrijftalent, klantgerichtheid, creativiteit, georganiseerdheid, communicatief, beeld-denken. 

Wij bieden:

  • Een functie tegen een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao voor het Uitgeverijbedrijf.
  • Aanstelling in eerste instantie voor 12 maanden. Bij goed functioneren is verlenging van de arbeidsovereenkomst de intentie.
  • Uiteenlopende en grote opdrachtgevers, veel klanten uit de installatie- en bouwsector.
  • Een bijzonder prettige werksfeer met de andere content marketing-journalisten en mederedacteuren van verschillende Eisma-titels (standplaats Doetinchem).

Over Eisma Content Marketing
Eisma Content Marketing is een onderdeel van de uitgeverij Eisma Media Groep. Eisma Media Groep geeft vakinformatie uit voor professionals. Eisma Content Marketing richt zich op het maken van verhalen voor onze klanten. Wij helpen onze klanten bij het bepalen van hun content marketingstrategie en produceren blogs, video’s, webinars, animaties, whitepapers en infographics voor ze. Voorbeelden van de producties van Eisma Content Marketing zijn te vinden op  www.eismacontentmarketing.nl.  

Solliciteren?
Ben jij de content marketing -journalist die we zoeken? Dan ontmoeten we je graag! Laat in je sollicitatie zien dat je content marketing begrijpt. Stuur je sollicitatiebrief met CV aan Astrid van Amerongen, HR functionaris:  a.vanamerongen@eisma.nl

Vragen? Mail gerust naar i.vanditshuizen@eisma.nl , manager Eisma Content Marketing, of bel haar op 06-31768821.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *