NIANTEC neemt special interest paardenmerken over van Eisma Media Groep

PERSBERICHT

Doetinchem, Den Haag, 11 december 2020

Vandaag heeft Uitgeverij Niantec BV te Den Haag bekend gemaakt dat zij per heden een tweetal uitgeefactiviteiten van Eisma Media Groep bv te Doetinchem zal overnemen.

Het gaat om de volgende 2 print- en online uitgaven: Bit, magazine voor paardenliefhebbers met interviews, reportages, workshops en evenementen op het gebied van verzorging, training, gedrag en welzijn van paarden en Dressuur, het glossy magazine voor iedereen die zich op (semi)professioneel niveau bezighoudt met de dressuursport in Nederland en België.

Met de aankoop gaan 4 medewerkers en de groep freelancers mee over. Eisma Media Groep werkmaatschappij Eisma Horsesmedia bv zal zich uitsluitend richten op B2B uitgaven in de Paardenbranche met de leidende merken De Paardenkrant, Horses.nl en VOER.

Niantec BV directeur Leo Vogels: “Deze acquisitie is een eerste stap in de uitvoering van onze groeistrategie. We willen een gedifferentieerd portfolio van uitgeefactiviteiten opbouwen. Gedifferentieerd naar markten, producten en businessmodellen. We hebben al een B2B tak die nog relatief zwaar leunt op advertising. De nieuwe activiteiten zijn meer B2C achtig en abonnementsinkomsten zijn daarbinnen belangrijker dan advertising. Een volgende overname zal vanwege de diversificatie wens meer liggen in de lijn van data driven publishing door gebruikmaking van machine learning software. Op deze manier verwachten we op middellange termijn een portfolio van uitgeefactiviteiten samen te stellen die nauwelijks conjunctuurgevoelig is en veel ruimte biedt aan creatieve innovaties. Zowel qua inhoud als distributievormen.”

Eisma Media Groep algemeen directeur Egbert van Hes: “We zijn ingenomen dat we in Niantec een geschikte koper hebben gevonden voor deze titels. We zijn ervan overtuigd, dat de titels en medewerkers daar een goede toekomst zullen hebben en wensen de nieuwe uitgever met alle betrokkenen veel succes met de voortzetting en uitbouw van deze merken.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *