Vacature Hoofdredacteur Bouwwereld / Aannemer

Een prachtige kans voor iemand die de redactionele koers wil uitzetten  van twee marktleidende en unieke merken in de bouw, namelijk Bouwwereld en Aannemer. Waarbij Bouwwereld met name over bouwtechniek en architectuur gaat, over oplossingen in hedendaagse bouwtechniek en Aannemer de DGA van het aannemersbedrijf in het MKB begeleidt in alles wat met bouw in uitvoering te maken heeft. Voor de vestiging Doetinchem zoeken wij een

Hoofdredacteur Bouwwereld / Aannemer, m/v (36 uur/week)

Korte functieomschrijving

Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor alle content van Bouwwereld en Aannemer die via de diverse platformen wordt verspreid. Je geeft leiding aan de redactie, je bent financieel eindverantwoordelijk voor de redactiebegroting. Je bent in staat Bouwwereld en Aannemer  in allerlei gremia als boegbeeld te vertegenwoordigen.

Wat is het profiel van de hoofdredacteur

Je bent een sterke journalist, verkregen door meerjarige ervaring in een redactionele organisatie. Het heeft onze voorkeur dat je nu in de vakmedia werkt en misschien zelfs wel veel van de bouwbranche afweet. Maar dit is niet noodzakelijk.

Je weet hoe je moet inspelen op de communicatiebehoefte van onze doelgroepen. Je weet alles van het maken van een tijdschrift en de wetten daarvan. En je hebt daarbij ook een uitgesproken visie op het online-domein. Je beseft dat de online en social kanalen voor een modern mediamerk van groot belang zijn naast bij voorbeeld webinars en video’s en je weet deze optimaal in te zetten.

Je bent een natuurlijk leider, een mentor en een motivator die het multimediale gedachtengoed op een inspirerende manier op de redactie weet over te brengen.

Je bent altijd op zoek naar samenwerkingen met partijen in de markt en weet nieuwe geldstromen aan te boren. Je vertegenwoordigt de merken in de markt bij stakeholders (lezers, adverteerders, freelancers, etc). Je durft strategische keuzes te maken en kunt de merken doorontwikkelen en vertalen in relevantie, engagement, impact en bereik.

Wat breng je mee als hoofdredacteur Bouwwereld/Aannemer?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een (hoofd)redactionele functie
 • Brede crossmediale achtergrond
 • Strategisch werk-en denkniveau
 • Gevoel voor branding/marketing
 • Een verbinder; goede contactuele vaardigheden
 • Een leider; het vermogen om anderen succesvol te maken.

Wat hebben wij te bieden

 • Ondernemerschap, open communicatie en vakmanschap zitten in de genen van de mensen van de Eisma Media Groep. Een ambitieuze werkomgeving in een dynamisch enthousiast team.
 • Twee prachtige merken waarvoor je mag werken: Bouwwereld en Aannemer.
 • Een fulltime functie voor 36 uur in de week met als standplaats Doetinchem.
 • Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van een jaar, met op termijn uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Marktconform salaris.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie (CAO voor het Uitgeverijbedrijf).

Ons profiel

De Eisma Media Groep (sinds 1874) is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mail nieuwsbrieven, events/awards, webinars, content marketing, E-congressen en leermiddelen) in diverse business to business- en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 100 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatie mogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten (meer dan een half miljoen ondernemers en onderwijsinstellingen in Nederland en België).

Interesse in deze functie?

Heb je interesse in deze functie in dienstverband, voldoe je aan de functie-eisen en beschik je naar jouw idee over de gevraagde kwaliteiten en eigenschappen?

Stuur dan je sollicitatie met CV zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 22 oktober a.s.naar Astrid van Amerongen, HR functionaris, a.vanamerongen@eisma.nl

Indien je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt over de functie, neem dan contact op met de uitgever Rens Sturrus 06 – 317 688 25.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *