Vacature Marketing Manager

Ter vervanging van zwangerschap zijn wij op onze vestiging in Doetinchem op zoek naar een

Marketing Manager m/v
(28 uur per week, ingangsdatum 15 december a.s.)

Wat doet een marketing manager EMG
De marketing manager is verantwoordelijk voor de marketingafdeling van Eisma Media Groep. Hij/zij bepaalt, samen met de hoofdredacteuren en uitgevers het marketingbeleid en de positionering van de merken van EMG. Samen met zijn/haar team werkt de marketing manager acties uit om dat beleid uit te voeren met als doel de gewenste resultaten te realiseren.
De marketing manager is omzetverantwoordelijk voor de abonnementen (print en digitaal)- en de webshopomzet.

De taken van marketing managers zijn als volgt:

 • In samenwerking met hoofdredacteuren en uitgevers positioneren van de merken van Eisma Media Groep en op basis van deze positionering het opzetten van campagnes, zowel offline als online.
 • Het werven van nieuwe abonnees, zowel print als digitaal, het verkopen van contentproducten bij voorbeeld vanuit de webshop. Het beheren van het huidige lezers –, kijkers-, gebruikers- en abonnementenbestand.
 • Zorgen voor meetbaarheid van marketingactiviteiten om de budgetten effectief te kunnen inzetten. Begrotingen opstellen/ inschatting maken van voorgenomen marketingactiviteiten.
 • Kosten + uitkomsten van marketingactiviteiten evalueren. Groei afdeling waarborgen (inzicht cijfers/werken met cijfers/communicatie intern naar andere collega’s
 • Leidinggeven aan medewerkers van de marketingafdeling, de marketeers van EMG.
 • Zorgen voor een optimale kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting van de marketingafdeling. Zorg dragen voor de ontwikkeling van de marketingmedewerkers van EMG, het coachen en beoordelen van de medewerkers en het realiseren van een heldere taakverdeling.
 • Werven, opleiden en evalueren van prestaties van de stagiaires en toezicht houden op hun dagelijkse activiteiten.

De marketing manager rapporteert aan de COO, directeur uitgeverijen.

Wat vragen we van jou?

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting marketing/communicatie
 • Interesse in en affiniteit met online marketing
 • Interesse in de analytische kant van marketing
 • Je bent flexibel en schakelt graag tussen verschillende projecten, klanten en onderwerpen
 • Je bent klant- en resultaat gericht.

Waar ga je werken?
Eisma Media Groep is een dynamische en enthousiast mediabedrijf in B2B vakinformatie. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 100 professionals voor het creëren en verspreiden van hoogwaardige vakinformatie via o.a. tijdschriften, websites, nieuwsbrieven, (online) events en webinars.

Vrijheid, resultaat en creativiteit zijn kernwaarden die we bij Eisma Media Groep erg belangrijk vinden. Je komt te werken op onze marketingafdeling in een gezellig en enthousiast team.

Je werkplek is in Doetinchem. Natuurlijk verdien je een marktconform salaris. Je werkt 28 uur per week. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima (CAO Uitgeverijbedrijf).

Enthousiast geworden?
Ben jij marketing manager die wij zoeken en lijkt het je leuk om bij ons komen werken?
Dan komen we graag met je in contact! Ook freelancers en zelfstandigen zijn welkom om te reageren. Stuur jouw (creatieve) motivatie en cv naar HR Functionaris Astrid van Amerongen, a.vanamerongen@eisma.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met Rens Sturrus, COO, directeur Uitgeverijen op 06 317 688 25 of mail naar r.sturrus@eisma.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *