Vacature Bureauredacteur

Krijg jij energie van vakmedia? Ben jij de redactionele spin in het web voor onze merken Installatie en SchildersVakkrant en ZO!Bouw? Ben jij een goede journalist die zowel print, online als op de socials weet wat daar moet gebeuren? Dan zijn  wij op zoek naar jou!

Voor de merken Installatie, SchildersVakkrant en ZO!Bouw in Doetinchem zijn wij op zoek naar een:

Bureauredacteur, m/v (32 – 36 uur)

Wat ga je doen?
De bureauredacteur heeft een coördinerende functie. Je onderhoudt het contact met redacteuren, zowel intern als de freelancers.  Zo ontvang en bewerk je teksten, selecteer je wat er wordt gepubliceerd (print, online, nieuwsbrieven en socials) en zet je nieuwe schrijfopdrachten uit. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opvragen en de selectie van het juiste beeldmateriaal.
Je levert teksten en beeldmateriaal aan bij onze vormgevers, corrigeert (tekstueel en vormgeving) waar nodig, zodat het in print kan worden afgedrukt. Je waarborgt het productieproces van het magazine. Daarnaast zet je berichten op de website, maak je meerdere keren per week een nieuwsbrief en plaats je berichten en foto’s op de socials. Je denkt mee in nieuwe multimediale formats.

Door de coördinerende functie van bureauredacteur ben je  eerste aanspreekpunt voor redacteuren, freelancers, fotografen, vormgever, sales, marketing en andere betrokkenen. Een echte spin in het web, een belangrijke coördinerend persoon in het redactionele proces.

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om te regelen. Je bent een echte organisator. Je houdt makkelijk een aantal ballen in de lucht. En als het dreigt fout te lopen, ben jij op je best.
Je hebt een goede, journalistieke pen, je hebt gevoel voor taal. Je bent creatief en eager op nieuws en houdt bij wat er in de markt gebeurt. Je maakt daar makkelijk en snel een bericht of verhaal van. Je bent kieskeurig in wat wel en niet wordt gepubliceerd.
Je bent handig met WordPress, social media, Mailchimp.

Verder past dit bij jou:

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau
  • Beheersing van de Engelse en/of Duitse taal is een pré
  • Kennis van de installatie en/of schildersbranche is een pré

Wat bieden wij?
Eisma Media Groep is een groeiende organisatie in B2B vakinformatie waar geen dag hetzelfde is. Als werkgever bieden wij:

  • Een ambitieuze werkomgeving in een dynamisch enthousiast team in een middelgroot multimediaal mediabedrijf.
  • Aanstelling in eerste instantie voor één jaar. Wanneer we elkaar hebben leren kennen en waarderen, blijven we voor lange tijd aan elkaar verbonden.
  • Marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie (CAO voor het Uitgeverijbedrijf).

Dit zijn wij
De Eisma Media Groep (sinds 1874) is uitgever van hoogwaardige kennis en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mail nieuwbrieven, events/awards, webinars, content marketing, E-congressen en leermiddelen) in diverse business to business- en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 100 professionals en honderden freelancers voor mogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten.
Ondernemerschap, open communicatie en vakmanschap zitten in de genen van onze betrokken medewerkers om resultaatgericht zaken te doen en zo inhoud te geven aan de Eisma Media Groep slogan: onze kennis, uw succes!

Installatie
Installatie is hét marktleidende platform als het gaat om werktuigbouwkundige installatietechniek en dé onafhankelijke inspiratiebron voor het uitvoerend installatiebedrijf. Installatie richt zich primair op beslissers in het midden-en kleinbedrijf. De pijlers van het merk zijn techniek, product, ondernemerschap en vaktrots. Onder meer vanwege de energietransitie is Installatie een van de merken met grote potentie.

Schildersvakkrant
Schildersvakkrant is het marktleidende platform voor de schilders- en onderhoudsbranche. Het vakblad verschijnt 22 keer per jaar; online is het actief met Schildersvak.nl en SchildersVakTV. Het platform organiseert jaarlijks de Nationale SchildersVakPrijs.

ZO!Bouw
ZO! Bouw is een nieuw merk van Eisma Bouwmedia. Het richt zich op de kleine zelfstandige in de bouw zonder personeel. ZO!Bouw geeft de zelfstandige ondernemer in de bouw antwoord op de vragen waarmee hij of zij bewust of onbewust rondloopt. Het vakblad verschijnt 4 keer per jaar.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Stuur dan je sollicitatie met CV naar Astrid van Amerongen, HR functionaris, a.vanamerongen@eisma.nl

Indien je naar aanleiding van deze functie nog vragen hebt, neem dan contact op met Eddy Buiting, 06-31768820.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.