Vacature (online) redacteur Houtwereld

Als je een redactionele baan wilt bij een prachtig vakblad dat midden in de houtbranche staat, dan is dit je kans. Voor de vestiging in Doetinchem zijn wij op zoek naar een:

(online) redacteur Houtwereld m/v (28 – 32 uur/week)

Belangrijkste aandachtsgebied is het schrijven en redigeren van artikelen voor zowel print als de onlinekanalen van Houtwereld. Je krijgt een afwisselende en veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen inbreng. In de transitie van print naar multimediaal zoeken we een redacteur met passie die (na inwerktijd) zijn/haar weg weet te vinden in de houtbranche.

Wie zijn wij?

Wij zijn Houtwereld, onderdeel van Eisma Bouwmedia, het enige onafhankelijke platform voor handelaren in en bewerkers en verwerkers van hout, die de ondernemer in hout helpt beter te ondernemen en zijn/haar kennis te vergroten. Met onze content bieden we deze doelgroep het laatste nieuws en ontwikkelingen op de nationale en internationale houtmarkt. Zowel in print, online als met de socials.

Wat houdt de functie in?

Als multimediale redacteur van Houtwereld, met als zwaartepunt tekst, herken je belangrijk nieuws en plaats je dit in de juiste context. Op die manier vorm je de brug tussen het informatieaanbod en onze doelgroep. Je werkt aan het bureau, maar gaat regelmatig op pad voor een verhaal. Je houdt het nieuws in de houtbranche en de binnenkomende persberichten bij, zoekt verhalen uit en duidt die voor de website en het blad. Voor het magazine schrijf je onder meer bedrijfsreportages, interview je mensen in de houtbranche. Ook ga je verhalen over producten, marktontwikkelingen en houtbouw niet uit de weg. Verder ondersteun je de sales- en marketingafdeling waar nodig, stuur je een klein team van freelancers aan, voer je eindredactie en vertegenwoordig je Houtwereld bij lezers, adverteerders bijvoorbeeld op nationale en internationale vakbeurzen.

Wie ben jij?

Onze nieuwe collega is iemand met (misschien niet veel) ervaring in de (online) journalistiek en een flinke dosis nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Je houdt ervan om kort op het nieuws te zitten en om (complexe) verhalen uit te zoeken en te duiden. Je weet hoe je verhalen niet alleen aansprekend en toegankelijk maakt, maar ook hoe je de content van toegevoegde waarde laat zijn voor de specifieke doelgroep. Je bent zowel tekstueel als visueel ingesteld en goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van nieuwe media. Je kunt jouw verhalen dan ook verpakken in zowel tekst, audio als video.

Je beschikt over hbo-werk- en denkniveau en over perfecte beheersing van de Nederlandse taal. Affiniteit met de doelgroep en de houtsector is een pré, maar heb je die nog niet, dan laat jij je daar niet door afschrikken. Je bent snel, leergierig en enthousiast om ons mediamerk naar een hoger plan te tillen. 

Nog even in het kort

Wij vragen:

 • hbo-niveau journalistiek en/of communicatie
 • perfecte beheersing van de Nederlandse taal
 • uitstekende redactionele vaardigheden, waaronder eindredactie
 • ervaring met nieuwe (online) media
 • nauwkeurige en kritische werkhouding
 • flexibiliteit
 • ervaring in contentmarketing is een pré
 • affiniteit met houtsector is een pré
 • ervaring met fotografie, video en audio is een pluspunt
 • teamspeler die goed zelfstandig kan werken          
 • in bezit van rijbewijs B en auto

Wij bieden:

 • Een leuke, afwisselende baan bij een dynamische organisatie in een enthousiast team waar humor, collegialiteit en eigen inbreng belangrijk zijn
 • De aanstelling is voor 28 – 32 uur per week
 • Het dienstverband is in eerste instantie voor 12 maanden; verlenging behoort tot de mogelijkheden
 • Een marktconform salaris
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor het Uitgeverijbedrijf
 • Standplaats is Doetinchem

Ons profiel

De Eisma Media Groep is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mail nieuwsbrieven, events/awards, webinars, content marketing, E-congressen en leermiddelen) in diverse business to business- en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 130 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatiemogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten. Eisma Bouwmedia bv is een dochterbedrijf van deze groep. Naast klassieke journalistieke producties groeit het bedrijf sterk op het gebied van content marketing.

Interesse in deze functie?

Geprikkeld door deze beschrijving? Denk je dat wij passen bij jouw ambities?

Stuur dan je sollicitatie met CV naar Astrid van Amerongen, HR functionaris, a.vanamerongen@eisma.nl.

Indien je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt over de functie, neem dan contact op met de uitgever Rens Sturrus 06 317 688 25.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.