Vacature (Online) redacteur SchildersVakkrant / SchildersVak.nl

SchildersVakkrant en Schildervak.nl zijn twee belangrijke en toonaangevende merken voor de schilders. Twee merken die, samen met Eisma’s Schildersblad, de belangrijkste informatiebronnen zijn in de schilders-, onderhouds- en afbouwbranche. Voor onze vestiging in Doetinchem zijn wij op zoek naar een

(Online) redacteur SchildersVakkrant / SchildersVak.nl, m/v
                                       (28-32 uur/week)

Belangrijkste aandachtsgebied is het schrijven van artikelen voor zowel print als de onlinekanalen van SchildersVakkrant / SchildersVak.nl.  Maar ook het maken van video’s en presenteren van webinars kan tot je werkzaamheden behoren. Je krijgt een afwisselende en veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen inbreng. In de transitie van print naar multimediaal zoeken we een redacteur met passie die (na inwerktijd) zijn/haar weg weet te vinden in de schilders- en onderhoudsbranche.

Wie zijn wij?
Wij zijn SchildersVakkrant / SchildersVak.nl, onderdeel van Eisma Bouwmedia bv en, meer specifiek: Eisma’s schilderscluster. Met verhalen, video’s en podcasts bieden wij onze doelgroepen het laatste nieuws en ontwikkelingen, maar vooral ook levendige reportages en interviews.

Wat houdt de functie in?
Als multimediaal redacteur van SchildersVakkrant / SchildersVak.nl herken je belangrijk nieuws en plaats je dit in de juiste context. Op die manier vorm je de brug tussen het informatieaanbod en onze doelgroep. Je werkt aan het bureau, maar gaat met een behoorlijke regelmaat op pad voor een verhaal. Je houdt het nieuws in de schilders- onderhoudsbranche bij, zoekt verhalen uit en duidt die voor de website en de krant. Voor de krant schrijf je onder meer reportages en interviews. Schilders zijn bij uitstek een beroepsgroep met trots. Jij laat hun vakmanschap met jouw vlotte en creatieve pen uit de verf komen.
Ook ga je verhalen over producten en marktontwikkelingen niet uit de weg en schroom je eveneens niet middels een achtergrondverhaal de diepte in te duiken. Samen met de hoofdredacteur stuur je  een klein team van freelancers aan. Daarnaast vertegenwoordig je SchildersVakkrant / SchildersVak.nl bij lezers en adverteerders, bij voorbeeld op nationale en internationale vakbeurzen.

Wie ben jij?
Onze nieuwe collega is iemand met (misschien niet veel) ervaring in de (online) journalistiek en een flinke dosis nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Je houdt ervan kort op het nieuws te zitten en (complexe) verhalen uit te zoeken en te duiden. Je weet niet alleen hoe je verhalen aansprekend en toegankelijk maakt, maar ook hoe je deze van toegevoegde waarde laat zijn voor de specifieke doelgroep. Je bent zowel tekstueel als visueel ingesteld en goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van nieuwe media. Je kunt jouw verhalen dan ook verpakken in zowel tekst, audio als video.
Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en beheerst de Nederlandse taal perfect. Affiniteit met de doelgroep en de schildersbranche is een pré, maar heb je die nog niet, dan laat jij je daar niet door afschrikken. Je bent snel, leergierig en enthousiast om ons mediamerk naar een hoger plan te tillen.

Nog even in het kort. Wij vragen:

 • hbo-niveau journalistiek en/of communicatie
 • perfecte beheersing van de Nederlandse taal
 • uitstekende redactionele vaardigheden
 • ervaring met nieuwe (online) media
 • nauwkeurige en kritische werkhouding
 • flexibiliteit
 • ervaring in contentmarketing is een pré
 • affiniteit met de schilders- en onderhoudssector is een pré
 • ervaring met fotografie, video en audio is een pluspunt
 • teamspeler die goed zelfstandig kan werken         
 • in het bezit van rijbewijs B en een auto

Wij bieden:

 • Een leuke, afwisselende baan bij een dynamische organisatie in een enthousiast team waar humor, collegialiteit en eigen inbreng belangrijk zijn
 • Een aanstelling voor 28-32 uur per week
 • Het dienstverband is in eerste instantie voor 12 maanden, met de nadrukkelijke intentie langdurig samen te werken
 • Een marktconform salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor het Uitgeverijbedrijf
 • Standplaats is Doetinchem

Ons profiel
De Eisma Media Groep (sinds 1874) is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mailnieuwsbrieven, events/awards, webinars, contentmarketing, e-congressen en leermiddelen) in diverse business-to-business en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 130 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatiemogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten. Eisma Bouwmedia BV is een dochterbedrijf van deze groep. Naast klassieke journalistieke producties groeit het bedrijf sterk op het gebied van contentmarketing.

Interesse?
Geprikkeld door deze beschrijving? Denk je dat wij passen bij jouw kwaliteiten en ambities? Stuur dan je sollicitatie met CV naar HR-functionaris Astrid van Amerongen: a.vanamerongen@eisma.nl.

Indien je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Rens Sturrus, Directeur Uitgeverijen. Hij vertelt je graag meer: 06 317 688 25.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *