Vacature (Online) redacteur Aannemer

Aannemer is een wegwijzer voor mkb-bouwbedrijven, die vakinformatie multimediaal brengt, vanuit de overtuiging dat aannemers een cruciale rol spelen in het bouwen aan een mooie toekomst. Op onze vestiging in Doetinchem zijn wij op zoek naar een:

(Online) Redacteur Aannemer, m/v

(16-24 uur / week)

Belangrijkste aandachtsgebied is het schrijven van artikelen voor het magazine, berichten voor de website en posts voor de onlinekanalen van Aannemer. Je krijgt een veelzijdige functie met ruimte voor eigen inbreng. In de transitie van print naar multimediaal zoeken we een redacteur met passie voor online die (na inwerktijd) zijn/haar weg weet te vinden in de aannemerswereld.

Wie zijn wij?
Met de vakinformatie die wij bieden, willen we onze doelgroep – die bestaat uit kleine en middelgrote aannemers – informeren en inspireren; we doen voor hoe het moet, laten zien hoe het werkt en duiden het hoe en waarom. We doen dat op een toegankelijke manier en laten het liefst de mooie voorbeelden van bouwbedrijven zélf zien. We leggen daarbij focus op ontwikkelingen die impact gaan krijgen op het werk van de aannemer, zoals de aanstaande inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, digitalisering en ontwikkelingen op het gebied van isolatie en luchtdicht bouwen. Onze vakinformatie verschijnt achtmaal per jaar in het magazine en dagelijks op onze website: www.aannemervak.nl.

Wat houdt de functie in?
Als redacteur zul je je onder meer bezighouden met alles wat er online moet gebeuren. Je denkt mee over de doorontwikkeling van Aannemervak.nl, de website van Aannemer. Je beheert de website, stelt wekelijks een aantal nieuwsbrieven samen en beheert de socialmedia kanalen. Je werkt voornamelijk aan het bureau, maar zult ook af en toe op pad gaan. Je schrijft zelf artikelen voor magazine of website, of zet deze uit bij één van onze freelancers. Daarnaast vertegenwoordig je Aannemer bij lezers en adverteerders, bij voorbeeld op vakbeurzen. En als je het leuk vindt, kun je webinars maken vanuit onze eigen studio.

Wie ben jij?
Je hebt ervaring in de journalistiek, je bent nieuwsgierig en bezit verantwoordelijkheidsgevoel. Je schrijft toegankelijk en weet informatie relevant te maken voor de doelgroep. Je haalt plezier uit het op elkaar afstemmen van al onze online-activiteiten en hebt ervaring met een contentmanagementsysteem als WordPress, een e-mailmarketingtool als MailChimp en een social

media-marketingtool als Coosto. Je ziet het als een uitdaging om het mediamerk Aannemer, en dan met name de online-activiteiten, samen met de hoofdredacteur naar een hoger plan te tillen.

Nog even in het kort. Wij vragen:

· hbo-niveau journalistiek en/of communicatie

· perfecte beheersing van de Nederlandse taal

· uitstekende redactionele vaardigheden

· ervaring met nieuwe (online) media

· nauwkeurige en kritische werkhouding

· flexibiliteit

· ervaring in contentmarketing is een pré

· affiniteit met de aannemers-branche is een pré

· ervaring met fotografie, video en audio is een pluspunt

· teamspeler die goed zelfstandig kan werken

· in het bezit van rijbewijs B en een auto

Wij bieden:

· Een leuke, afwisselende baan bij een dynamische organisatie in een enthousiast team waar humor, collegialiteit en eigen inbreng belangrijk zijn

· Een aanstelling voor 16-24 uur per week

· Het dienstverband is in eerste instantie voor 12 maanden, met de nadrukkelijke intentie langdurig samen te werken

· Een marktconform salaris

· Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor het Uitgeverijbedrijf

· Standplaats is Doetinchem

Ons profiel
De Eisma Media Groep (sinds 1874) is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mailnieuwsbrieven, events/awards, webinars, contentmarketing, e-congressen en leermiddelen) in diverse business-to-business en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 130 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatiemogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten. Eisma Bouwmedia BV is een dochterbedrijf van deze groep. Naast klassieke journalistieke producties groeit het bedrijf sterk op het gebied van contentmarketing.

Interesse?
Geprikkeld door deze beschrijving? Denk je dat wij passen bij jouw kwaliteiten en ambities? Stuur dan je sollicitatie met CV naar HR-functionaris Astrid van Amerongen: a.vanamerongen@eisma.nl

Indien je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Rens Sturrus, Directeur Uitgeverijen. Hij vertelt je graag meer: 06 317 688 25.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *