Vacature (Online) redacteur Aannemer en SchildersVakkrant

Voor twee merken van Eisma Media Groep in Doetinchem, te weten Aannemer en SchildersVakkrant, zijn we op zoek naar een (online) redacteur. Aannemer is een wegwijzer voor mkb-bouwbedrijven vanuit de overtuiging dat aannemers een cruciale rol spelen in het bouwen aan een mooie toekomst. SchildersVakkrant is een toonaangevend merk dat, samen samen met Eisma’s Schildersblad, de belangrijkste informatiebron is in de schilders-, onderhouds- en afbouwbranche. Beide merken brengen hun vakinformatie multimediaal.

Op onze vestiging in Doetinchem zijn wij op zoek naar een:

(Online) redacteur Aannemer en SchildersVakkrant, m/v

(36 uur / week)

Voor beide merken is het belangrijkste aandachtsgebied het schrijven van artikelen voor de papierenuitgaven en websites, het samenstellen van nieuwsbrieven en het maken van posts voor de socials. Ook het maken van video’s en het presenteren van webinars kan tot je werkzaamheden behoren. Je krijgt een veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen inbreng. In de transitie van print naar multimediaal zoeken we een ambitieuze online redacteur die (na inwerktijd) zijn/haar weg weet te vinden in de beide branches.

Wie zijn wij?
Met de vakinformatie die wij bieden, willen we onze doelgroepen informeren en inspireren; we doen voor hoe het moet, laten zien hoe het werkt en duiden het hoe en waarom. Dat doen we op een toegankelijke manier waarbij we het liefst mooie voorbeelden van ondernemers zélf laten zien. Met verhalen, video’s en podcasts, maar ook met met levendige reportages en interviews, bieden wij onze doelgroepen het laatste nieuws, ontwikkelingen en achtergrondinformatie.

Het magazine Aannemer verschijnt achtmaal per jaar, SchildersVakkrant negentien keer per jaar. Op www.aannemervak.nl en www.schildersvak.nl verschijnt dagelijks nieuwe vakinformatie. Tweemaal per week gaat er van beide merken een nieuwsbrief uit.

Wat houdt de functie in?
Als redacteur zul je je onder meer bezighouden met alles wat er online moet gebeuren. Je beheert de beide websites, stelt de nieuwsbrieven samen en voedt de socialmediakanalen, maar denkt ook inhoudelijk en strategisch mee over de doorontwikkeling van de websites. Je werkt voornamelijk aan het bureau, maar zult ook met enige regelmaat op pad gaan. Je herkent belangrijk nieuws en weet dit binnen de juiste context te plaatsen, zodat je een brug vormt tussen het informatieaanbod en onze doelgroep. Je zult dus zelf artikelen voor de papieren uitgaven en websites schrijven, maar ook samen met beide hoofdredacteuren kleine teams van freelancers aansturen. Ten slotte vertegenwoordig je beide merken bij lezers en adverteerders, bijvoorbeeld op vakbeurzen.

Wie ben jij?
Je hebt enige ervaring in de journalistiek, bent nieuwsgierig en bezit verantwoordelijkheidsgevoel. Je schrijft toegankelijk en weet informatie relevant te maken voor de doelgroepen. Je haalt plezier uit het op elkaar afstemmen van alle online-activiteiten en leert snel te werken met cms’en en diverse tools voor en socialmedia- en e-mailmarketing. Je ziet het als een uitdaging om beide merken samen met de hoofdredacteuren naar een hoger plan te tillen.

Nog even in het kort, wij vragen:

 • hbo-niveau journalistiek en/of communicatie
 • perfecte beheersing van de Nederlandse taal
 • uitstekende redactionele vaardigheden
 • ervaring met nieuwe (online) media
 • nauwkeurige en kritische werkhouding
 • flexibiliteit
 • ervaring in contentmarketing is een pré
 • affiniteit met de aannemers- en schilders- en onderhoudssector is een pré
 • ervaring met fotografie, video en audio is een pluspunt
 • teamspeler die goed zelfstandig kan werken
 • in het bezit van rijbewijs B en een auto

Wij bieden:

 • Een leuke, afwisselende baan bij een dynamische organisatie in een enthousiast team waar humor, collegialiteit en eigen inbreng belangrijk zijn
 • Een aanstelling voor 36 uur per week met de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken
 • Het dienstverband is in eerste instantie voor 12 maanden, met de nadrukkelijke intentie langdurig samen te werken
 • Een marktconform salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor het Uitgeverijbedrijf
 • Standplaats is Doetinchem

Ons profiel
De Eisma Media Groep (sinds 1874) is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mailnieuwsbrieven, events/awards, webinars, contentmarketing, e-congressen en leermiddelen) in diverse business-to-business en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 130 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatiemogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten. Eisma Bouwmedia BV is een dochterbedrijf van deze groep. Naast klassieke journalistieke producties groeit het bedrijf sterk op het gebied van contentmarketing.

Interesse?
Geprikkeld door deze beschrijving? Denk je dat wij passen bij jouw kwaliteiten en ambities? Stuur dan je sollicitatie met CV naar HR-functionaris Astrid van Amerongen: a.vanamerongen@eisma.nl.

Indien je naar aanleiding van deze vacature vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Rens Sturrus, Directeur Uitgeverijen. Hij vertelt je graag meer: 06 317 688 25.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *