Vacature Hoofdredacteur Het Schaap

Een prachtige kans voor iemand die de redactionele koers wil uitzetten van een toonaangevend mediamerk.

Vanwege de naderende AOW leeftijd van de huidige hoofdredacteur zoeken wij op de vestiging in Doetinchem een

Hoofdredacteur Het Schaap m/v
(36 uur / week)

Korte functieomschrijving
Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor alle content van Het Schaap die via diverse platformen wordt verspreid. Je geeft leiding aan een kleine redactie en aan freelancers en je bent financieel eindverantwoordelijk voor de redactiebegroting. Je bent in staat Het Schaap in allerlei gremia als boegbeeld te vertegenwoordigen.

Wat is het profiel van de hoofdredacteur
Je bent een sterke journalist, verkregen door meerjarige ervaring in een redactionele organisatie. Het heeft onze voorkeur dat je nu in de vakmedia werkt en misschien zelfs wel veel van deze branche afweet. Maar dit is niet noodzakelijk.
Je weet hoe je moet inspelen op de communicatiebehoefte van onze doelgroepen.
En je hebt daarbij ook een uitgesproken visie op het online-domein  en over multimediaal publiceren. Je beseft dat de online en social kanalen voor een modern mediamerk van groot belang zijn naast bijvoorbeeld webinars en video’s en je weet deze optimaal in te zetten.
Je bent altijd op zoek naar samenwerkingen met partijen in de markt. Je vertegenwoordigt het vakmedium bij stakeholders (lezers, adverteerders, freelancers etc.).
Je durft strategische keuzes te maken en kunt het vakmedium doorontwikkelen en vertalen in relevantie, engagement, impact en bereik.

Wat breng je mee als hoofdredacteur Het Schaap

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een (hoofd)redactionele functie
  • Brede crossmediale achtergrond
  • Een verbinder; goede contactuele vaardigheden

Wat hebben wij te bieden

  • Ondernemerschap, open communicatie en vakmanschap zitten in de genen van de mensen van de Eisma Media Groep. Een ambitieuze werkomgeving in een gezellig en dynamisch enthousiast team.
  • Een prachtig merk waarvoor je mag werken.
  • Een fulltime functie voor 36 uur in de week.
  • Locatie: Doetinchem.
  • Marktconform salaris.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie (CAO voor het Uitgeverijbedrijf).

Ons profiel
De Eisma Media Groep (sinds 1874) is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mailnieuwsbrieven, events/awards, webinars, content marketing, E-congressen en leermiddelen) in diverse business to business- en educatieve markten. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem zorgen 130 professionals en honderden freelancers voor kennis en communicatie mogelijkheden die leiden tot succesvolle resultaten van onze klanten (meer dan een half miljoen ondernemers en onderwijsinstellingen in Nederland en België).

Interesse in deze functie?
Heb je interesse in deze functie in dienstverband, voldoe je aan de functie-eisen en beschik je naar jouw idee over de gevraagde kwaliteiten en eigenschappen?
Stuur dan een mail met CV naar HR functionaris Astrid van Amerongen a.vanamerongen@eisma.nl.

Indien je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt over de functie, neem dan contact op met de uitgever Rens Sturrus 06 – 317 688 25.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *