Oud-hoofdredacteur Frits Klaas ontvangt Jubileumnummer Eisma’s Schildersblad

Eisma’s Schildersblad bestaat 125 jaar. En daar hoort een jubileumnummer bij. In deze speciale Jubileumuitgave wordt uitvoerig stilgestaan bij de historie van het Schildersblad en het verleden, heden en de toekomst van de schilders- en onderhoudsbranche. In speciale Jubileumcases vertellen verschillende leveranciers hoe zij – net als wij – ‘Tijd voor kwaliteit’ maken.

Maar daar hoort natuurlijk ook de oud-hoofdredacteur bij. Frits Klaas kwam in 1966 de redactie versterken. Iemand met ‘peut in de neus’, want hij kende de verfkolom als zijn broekzak. Ooit begonnen als uitvoerend schilder, belandde hij via de verfgroothandel als adviseur bij de verfindustrie. De laatste dertig jaar van zijn werkzame leven zou hij echter wijden aan de kolommen van Eisma’s Schildersblad. Eerst als eindredacteur, later als hoofdredacteur.

Aanvankelijk stonden de schilder, behanger en glaszetter voor ogen in de redactieformule, maar onder zijn leiding werd de scope van het blad verbreed naar afwerking en onderhoud. Omdat de markt zich ook die kant op ontwikkelde. Hij werd als hoofdredacteur in 1997 opgevolgd door Aribert Guiking en vervolgens kwamen Minne Hovenga, Trees van der Wal en Wouter Mooij, onze huidige hoofdredacteur, aan het roer.

Een exemplaar van het Jubileumnummer, dat deze week verscheen, is door onze CEO Egbert van Hes overhandigd aan oud-hoofdredacteur Frits Klaas (86). Een bijzonder moment waarbij verschillende anekdotes uit het roemrijke verleden van Eisma’s Schildersblad werden opgerakeld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *