Dag van het Schaap

Hét tweejaarlijkse evenement voor de Nederlandse schapenhouderij

Op zaterdag 31 mei 2014 vindt in Ermelo de Dag van het Schaap plaats. Vakblad Het Schaap is hier uiteraard met een stand aanwezig. Bovendien organiseert Het Schaap in Ermelo de verkiezing ‘Mooiste schaap van Nederland’.

De Dag van het Schaap in een notendop:
Diverse schapenstamboeken zullen met hun fokdieren aanwezig zijn op een enorme rassenpresentatie. Een unieke kans om kennis te maken met schapenrassen én de mensen die er verstand van hebben!

Net als in 2011 is er een grootse presentatie van lamsvlees. Bezoekers kunnen er gratis lamsvlees proeven. Nieuw tijdens de komende editie is het jongerencafé. Jonge ambitieuze schapenhouders presenteren er hun bedrijfsaanpak en visie. Ook krijgt de geitenhouderij deze keer de kans aan deze dag deel te nemen, wat o.a. resulteert in het ter plekke houden van de nationale kampioenschappen van de stamboeken van de Nubische Geit en de Boergeit.

De werkhonden krijgen dit jaar een prominente plek op de Dag van het Schaap. De planning is om veel workshops en presentaties te geven. Daaraan kunnen alle hondenrassen die geschikt zijn voor het werken met schapen aan deelnemen.

Vakblad Het Schaap wil de Dag van het Schaap zo leuk, leerzaam en interactief mogelijk maken voor haar lezers en voor beursbezoekers van alle leeftijden. Zo zijn er plannen voor:

  • een speurtocht over het beursterrein
  • een fotowedstrijd via de Facebookpagina van Het Schaap
  • een kleurwedstrijd met leuke prijzen voor de kleintjes
  • een gratis poster van diverse schapenrassen, af te halen in de stand van Het Schaap
  • verkoop van diverse boeken op het gebied van de schapenhouderij

Graag tot ziens op de stand van Het Schaap op zaterdag 31 mei!

Evenement details

Startdatum
31 mei 2014, 09:00
Locatie
KNHS-centrum, Ermelo
Website
Meer informatie

Reacties zijn gesloten.