Kennisavond voor schapenhouders 2020 – Deventer

Voor de abonnees van vakblad Het Schaap, maar ook voor alle andere schapenhouders en -liefhebbers, is het zaak om de gezondheid van hun dieren in de gaten te houden en zich te scholen in hoe ze ziektes kunnen voorkomen en bestrijden. Daarom organiseert Het Schaap ieder jaar een aantal kennisavonden voor schapenhouders.

Vaste partner daarbij is GD (Gezondheidsdienst voor Dieren) en ditmaal haakt ook LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) aan als partner. LTO-voorzitter Saskia Duives-Cahuzak zal daarnaast op drie van de vier avonden als avondvoorzitter optreden. Op de vierde avond neemt hoofdredacteur Jacqueline Wijbenga het avondvoorzitterschap voor haar rekening.

De eerste kennisavond vindt op dinsdag 14 januari 2020 plaats in Deventer. De sprekers zijn experts van GD en ULP (Universitair Landbouwhuisdieren Praktijk) en de onderwerpen zijn:

  • hoe voorkom en bestrijd je haemonchose (rode lebmaagwormziekte)
  • probleemgeboortes tijdens het aflammeren
  • de risico’s van uitwendige parasieten (m.n. teken) bij schapen

Aansluitend aan de presentaties is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de experts, zowel ten behoeve van de hele zaal als tijdens een één-op-één gesprek. Aanmelden voor deze of één van de andere twee kennisavonden kan via www.hetschaap.nl/kennisavonden2020.

Evenement details

Startdatum
14 januari 2020, 19:00
Locatie
Deventer
Website
Meer informatie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *