Online kennisevent Het Schaap en GD

Wat?

De lezer van vakblad Het Schaap kent ze wel: de kennisavonden die voorheen verspreid over het land plaatsvonden. In januari 2021 zijn ze er weer, maar dan online en dus voor iedereen op dezelfde avond. U heeft geen reistijd en reiskosten, maar u bent toch live aanwezig en kunt vragen stellen aan de sprekers. Ook kunt u het gehele kennisevent na afloop nog eens rustig terugkijken. En, niet onbelangrijk, ook een goodiebag met o.a. kortingsbonnen ter waarde van € 18,- na afloop van uw deelname zal niet ontbreken.

Wanneer?

Donderdag 28 januari 2021 van 19:30 tot 21:30 uur. Vanaf 19:15 uur kunt u al inloggen en controleren of uw beeld en geluid het goed doen. De organisatie zit dan klaar om u met eventuele problemen te helpen.

De onderwerpen:

  • Aflammeren en abortus. Een video laat zien hoe een verlossing bij een schaap vlot en handig verloopt. Tevens uitleg over vroeggeboortes en hoe u eenvoudig kunt laten testen of er sprake is van een besmettelijke abortus.
  • Zwoegerziekte. Er zijn parallellen tussen zwoegerziekte en corona: bij beide speelt social distancing een grote rol.
  • De wolf. LTO i.s.m. Wolvencommissie Gelderland bespreekt waar we staan m.b.t. de wolf in Nederland, waar we heen gaan, de rol van de wolf in de natuur, de risico’s voor gehouden dieren en de vooruitzichten van schapenhouders.
  • Leverbot. Deze ziekte wordt behandeld aan de hand van stellingen, misverstanden, polls en vragen. Praktisch en zeer leerzaam.
  • Fotosensibiliteit. Deze nieuwe, hardnekkige en actuele aandoening wordt veroorzaakt door de schimmeltoxine sporidesmin. Met foto’s en filmpjes wordt getoond welke gevolgen deze toxine kan hebben, waarna uitleg volgt over de behandeling van aangetaste schapen.

De sprekers:

De lezingen worden verzorgd door experts van GD, de Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk en LTO i.s.m. Wolvencommissie Gelderland. Deze specialisten geven u tijdens het kennisevent zeer praktische informatie waarmee u meteen aan de slag kunt. Ook kunt u hen tijdens het kennisevent uw eigen vragen voorleggen.

Kosten:

  • € 20,- voor abonnees van Het Schaap (gebruik de kortingscode uit de decembereditie van Het Schaap, die rond 11 december verschijnt)
  • € 20,- voor klanten van GD en LTO-leden (u ontvangt per mail een kortingscode van GD of LTO)
  • € 30,- voor overige geïnteresseerden

Organisatie:

De kennisavonden worden georganiseerd door Het Schaap en GD, met medewerking van ULP en LTO i.s.m. Wolvencommissie Gelderland en met sponsoring door Gallagher Europe.

Evenement details

Startdatum
28 januari 2021, 19:30
Locatie
Online
Website
Meer informatie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *