Visbeurs 2013

De Spakenburgse Vishandelsbeurs is een initiatief van de Spakenburgse Vishandel Vereniging. Het evenement is inmiddels allang geen lokale beurs meer, maar trekt duizenden bezoekers en deelnemers uit heel Nederland. VNV, Nederlands Visbureau, Vismagazine, Stivavi/Svo en enkele toonaangevende bedrijven uit de branche hebben zich verbonden aan de visbeurs. Op de beursvloer presenteren meer dan 100 toeleveranciers hun nieuwste producten, diensten en noviteiten.

Het thema dit jaar is “Samen méér bereiken”. Dit thema is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Samenwerking in de branche is nodig om blijvend in te kunnen spelen op de soms grillige wensen van consumenten. Wensen die ook nog per standplaats of vestigingsplaats kunnen verschillen. Tijdens de visbeurs zal er met name aandacht zijn voor het delen van kennis in de branche, zowel tussen visspecialisten onderling als tussen sectororganisaties, toeleveranciers en vishandelaren.

Tijdens de Spakenburgse Vishandelsbeurs is ook de finale van de competitie ‘Visspecialist van het Jaar’. Deze wordt in twee categorieën gehouden: ambulante specialisten en viswinkels. Vanzelfsprekend is er ook weer veel ruimte voor informele ontmoetingen tussen bezoekers.

Op de beurs kunt u ook kennismaken met Vismagazine, hét vakblad voor iedereen die professioneel vis verwerkt, verhandelt en verkoopt. Vismagazine is dé nieuwsbron voor de vissector.

Actueel: Vismagazine volgt de actuele ontwikkelingen in de branche op de voet, maar informeert ook over alle wetenswaardigheden van collega-ondernemers in de vissector.

Praktisch: Vismagazine is een praktisch ingesteld vakblad. Er is veel aandacht voor opvallende ondernemers die een stimulerend effect hebben door hun visie, werkwijze of aanpak op de collega-ondernemers in de vissector.

In de bedrijfsreportages komen allerlei aspecten van een bedrijf in de vissector aan de orde. De artikelen hebben zoveel als mogelijk een probleemoplossend karakter. Er is veel ruimte voor (vak)informatie en zeer op de praktijkafgestemde vaktechnische artikelen.

Opiniërend: Doormiddel van interviews en columns geeft Vismagazine haar eigen opinie en die van anderen door. Het vormt een discussieplatform voor de gehele vissector en beoogt deze naar toepassing te vertalen naar de sector.

Informatiebron: Het verbond van de Nederlandse Visdetailhandel (VNV) geeft iedere maand haar informatie via Vismagazine door aan de leden.

Het Nederlands Visbureau en het visopleidingsinstituut Stivavi geven in ieder nummer hun activiteiten aan.

Evenement details

Startdatum
07 oktober 2013, 10:00
Locatie
Spakenburg
Website
Meer informatie

Reacties zijn gesloten.