Cursus Cornerstone content maken

Bron afbeelding: Yoast.com

Lees eerst onderstaande voordat je de cursus start.

Cornerstone content vormt een erg belangrijk onderdeel van je website als je hoog wilt scoren in zoekmachines en relevante bezoekers naar je website wilt leiden. Cornerstone content is een ‘must have’ voor een goede website. Het schrijven, publiceren en onderhouden van deze content kost tijd, maar met de juiste onderwerpkeuze, informatiebronnen en aanpak is een dergelijke klus goed te overzien.

In deze cursus leggen we stap voor stap uit hoe je dit moet aanpakken, waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk inzicht krijgt in de resultaten van je inspanningen. Na het afsluiten van deze cursus heb je niet alleen een lijst gemaakt met onderwerpen voor cornerstone artikelen waarmee je komende periode aan de slag kunt, maar je hebt ook je eerste ervaring opgedaan met het produceren en publiceren van een cornerstone artikel. Na deze praktijkervaring is de stap naar het maken van andere cornerstone artikelen een stuk makkelijker.

In het overzicht hieronder zie je de modules en onderliggende lessen die je in deze cursus doorloopt. Als je aan de cursus bent begonnen, zie je bovenin een statusbalk waaraan je kunt zien hoe ver je bent. Je kunt na elke les de cursus pauzeren en op een later tijdstip verder gaan.

Bij sommige onderdelen van de cursus wordt gevraagd om iets in te leveren. Zoals een lijst met onderwerpen die je hebt gekozen voor de cornerstone artikelen voor jouw site. Maar ook een overzicht met een nulmeting van de onderwerpen die je hebt gekozen, waarbij wordt bepaalt hoe deze op dit moment scoren in Google. Je krijgt ook de vraag om een (concept) cornerstone artikel in te leveren.

In sommige gevallen moet een opdracht eerst worden ingeleverd en beoordeeld, voordat je verder kunt met de volgende les of module. Je krijgt hierover dan een bericht.

Veel plezier met het volgen van deze cursus Cornerstone content maken. Klik bovenaan de pagina op ‘Start deze cursus’ en klik daarna hieronder op de eerste les ‘Inhoud cursus’.

Modules