“Ik haal nuttige tips uit De Voetbaltrainer”

Marcel Borkent, trainer van 2e klasser SVVN Nijverdal

Marcel Borkent  is voetbaltrainer van het eerste team van SVVN uit Nijverdal en heeft een abonnement op De Voetbaltrainer. De ploeg speelt in de tweede klasse van de zaterdagcompetitie. Hij is tevens hoofdopleidingen bij deze club. Ook is Borkent actief als trainer van FC Twente, waar hij namens de betaalvoetbalorganisatie regionale voetbaltrainingen verzorgt. Borkent beschikt over een eigen voetbalschool.

Voetbal en vooral het trainerschap vullen een groot deel van het leven van Marcel Borkent. Daar waar je voor leeft, daar wil je alles vanaf weten, is zijn motivatie. Dus smult hij met grote teugen van de verhalen van gerenommeerde voetbaltrainers. Hij leest graag de tips en analyses van trainingen in het magazine De Voetbaltrainer. “Je neemt de tips niet één op één over. Want een training bij de amateurs ziet er natuurlijk heel anders uit dan bij professionals. Maar ik doe wel ideeën op”, aldus Borkent.

Groot liefhebber
Als voetballiefhebber smul je natuurlijk van alles wat er over die sport geschreven wordt. Vooral wanneer het gaat om de verhalen van trainers. Het magazine De Voetbaltrainer voorziet daar op een juiste manier in. Ik wil graag lezen hoe zij het doen. Je geniet van hun verhalen en de manier waarop zij met de sport omgaan. Ik denk dat het me trouwens ook verder helpt als trainer”, aldus Borkent.

Zelf was Marcel slechts een hele korte periode actief als voetballer. Al op zijn 16e werd hij trainer. Door een vervelende knieblessure moest Marcel zelf al vroeg stoppen met actief voetballen op niveau. Het trainerschap bood hem een prachtig alternatief om toch bij de voetbalsport betrokken te blijven. “Ik train en coach met heel veel plezier. Het leuke is om jonge jongens de weg te wijzen in het spel en deze technisch en tactisch beter te maken. Om teamspirit te kweken en de grootste voldoening beleef je als trainer natuurlijk op Zaterdag wanneer je team heeft gewonnen.  Die overwinningen komen uiteraard niet tot stand door het lezen van De Voetbaltrainer, maar soms haal je er wel nuttige tips uit waar je ook als amateurtrainer iets mee kunt. Dus ik blijf het lezen!”, lacht Marcel.