Stage lopen bij de Eisma Media Groep

Ben je op zoek naar een leuke (afstudeer)stage? Dan ben je bij de Eisma Media Groep wellicht aan het goede adres. We hebben regelmatig stageplekken, met name op onze redactie- en marketingafdelingen.

Stageplekken bij de redactie van Horses.nl

Bij Horsesmedia werken continu stagiaires aan leuke en boeiende opdrachten. Ga je een scriptie schrijven voor een onderzoek of heb je interesse in een meeloopstage? Dan kun je terecht bij de redactie en marketingafdeling van onder andere Horses.nl, Paardenkrant en Paardenvoerplein.

Wil je weten hoe het er aan toe gaat tijdens een stage bij Eisma Horsesmedia? Hieronder krijg je een impressie van de stageplekken binnen Eisma.


De stage van Fleur Louwe

Op de redactie van Horsesmedia heeft Fleur Louwe stage gelopen. In deze video vertelt ze over haar stageperiode.


De stage van Sara Boertjes bij Eisma Horsemedia

Sara Boertjes

Begin februari 2019 begon mijn afstudeerstage bij Eisma Horsesmedia. Ik studeerde Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Ik woon nabij Rotterdam en ben voor mijn afstuderen tijdelijk naar Arnhem verhuisd. Zo kon ik makkelijk heen en weer reizen naar Doetinchem.

Op mijn opleiding heb ik kennisgemaakt met een heleboel verschillende facetten uit het communicatievak. Die veelzijdigheid en afwisseling was bij mijn stage op de marketingafdeling van Eisma Horsesmedia niet anders.

Al gauw werd ik opgenomen in het team van de ‘Horses’-afdeling en kreeg ik mijn eigen verantwoordelijkheden. Mijn taken varieerden van content schrijven en inplannen op social media, (online) artikelen schrijven voor een van de magazines, winacties online zetten, winnaars bekend maken, voorbereiding treffen voor een van de vele evenementen, contact met sponsors voor eigen evenementen onderhouden, opbouwen van en meedraaien op (eigen) evenementen en post versturen naar abonnees. Maar ik had ook zeker genoeg tijd om aan mijn scriptie te werken. Als ik ergens niet uit kwam, kon ik om hulp vragen en gingen mijn stagebegeleider en ik er even voor zitten.

Doordat de stage zo breed en veelzijdig is, heb ik goed kunnen ontdekken wat ik leuk vind. De evenementen vond ik persoonlijk het leukst. Het begint met een idee, dat wordt uitgewerkt en dan gaat het ineens heel snel: er worden sponsors gevonden, de kaartverkoop start en ineens is het de bewuste dag van het evenement. Ik zag het echt stapsgewijs groeien en dat mocht ik van dichtbij meemaken. En nog een extraatje: je komt een heleboel bekende, mooie paarden en ruiters tegen.

Wat mij ook heel erg is bijgebleven is de gezellige sfeer. Hard en serieus werken werd gedaan, maar er was ook tijd voor een grapje, het ophangen van slingers voor een verjaardag, het NK Dressuur kijken op de beamer of een stukje taart eten, omdat er wat te vieren was.

Ik heb nu mijn hbo-diploma Crossmediale Communicatie binnen en neem komend jaar een tussenjaar om wat te werken en te reizen. Daarna wil ik beginnen met een tweede opleiding.


Geïnteresseerd in een stageplek bij de Eisma Media Groep?

Neem dan contact op met de afdeling Personeelszaken van Eisma Media Groep: Astrid van Amerongen, telefoon 088-2944808 of via e-mail a.vanamerongen@eisma.nl.