Vacature Bureauredacteur Het Schaap en SchildersVakkrant

Krijg je energie van eindredactie? Houd je makkelijk overzicht? En heb je kennis van het schrijven voor print, online en socials? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken voor onze vestiging in Doetinchem een enthousiaste:

Bureauredacteur, m/v ( 24 – 32 uur)
voor de merken Het Schaap en SchildersVakkrant

Wat ga je doen?
Als bureauredacteur onderhoud je contact met redacteuren, zowel intern als met de freelancers. Je zorgt dat teksten op tijd binnen zijn en redigeert ze voor print, online, nieuwsbrieven en socials. Vanzelfsprekend is er in jouw werk geen d/t-fout te bekennen. Ook selecteer je het juiste beeldmateriaal en vraag je dit op. Tekst en beeld lever je aan bij onze vormgevers en je bent verantwoordelijk voor het hele productieproces van het magazine en de krant. Daarnaast schrijf en plaats je nieuws- en achtergrondartikelen op de website volgens de nieuwste SEO-wetten, maak je nieuwsbrieven en plaats je berichten en foto’s op de socials. En denkt mee over nieuwe manieren om content te plaatsen.

Als bureauredacteur werk je nauw samen met de hoofdredacteur. Samen vormen jullie het aanspreekpunt voor redacteuren, freelancers, fotografen, vormgever, sales, marketing en andere betrokkenen.

Wie ben jij?
Je houdt ervan om te plannen en te organiseren. Je houdt makkelijk een aantal ballen tegelijk in de lucht. Als deadlines naderen, ben jij op je best. Je hebt een goede, journalistieke pen en schrijft foutloos. En je tilt net zo makkelijk teksten van een ander naar een hoger plan. Je houdt graag bij wat er in de markt gebeurt en maakt daar makkelijk en snel een bericht of verhaal van. Als je voor extra informatie nog even de telefoon moet pakken, schrik je daarvoor niet terug.

Verder past dit bij jou:
• Je hebt hbo werk- en denkniveau
• Je bent handig met WordPress, social media, InCopy en Mailchimp
• Kennis van de branches is een pré, maar zeker niet noodzakelijk.
• Beheersing van de Engelse en/of Duitse taal is een pré

Wat bieden wij?
Eisma Media Groep is een groeiende organisatie in B2B-vakinformatie waar geen dag hetzelfde is.
Wij bieden je een werkplek in een gezellig en enthousiast team. Een plek met veel vrijheid en flexibiliteit in werktijden. Je krijgt de kans en ruimte om je te ontwikkelen. Je krijgt hier tijd voor, maar ook de mogelijkheden om intern en extern extra kennis op te doen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met het niveau van de functie binnen de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Dit komt neer op een salaris tussen €3.146,- en €4.844 bruto per maand (bij een fulltime werkweek). Het exacte salaris is afhankelijk van je opleiding en/of ervaring. Daarnaast bieden we een aantal mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een thuiswerkregeling, thuiswerkvergoeding en het opnemen van extra (onbetaald) verlof. Ook hebben we een gezellige personeelsvereniging.

Je krijgt eerst een contract voor 12 maanden, maar met de intentie om dit om te zetten in een langdurige samenwerking.

Dit zijn wij
SchildersVakkrant
SchildersVakkrant is het marktleidende platform voor de schilders- en onderhoudsbranche. Het vakblad verschijnt 22 keer per jaar; online is het actief met SchildersVak.nl, SchildersVakTV en SchildersVak Podcast. Het platform organiseert jaarlijks de Nationale SchildersVakprijs.

Het Schaap
Het Schaap is het enige gespecialiseerde vakblad voor de schapenhouderij in Nederland en België. Het verschijnt 10 keer per jaar. Het Schaap informeert over vaktechnische en bedrijfseconomische aspecten van de schapenhouderij zoals bedrijfsvoering, huisvesting, fokkerij, voeding, gezondheidszorg en markt- en prijsontwikkelingen. Het Schaap wordt gelezen door zowel professionele als hobbymatige schapenhouders.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Stuur dan je sollicitatie met cv naar Astrid van Amerongen, HR-functionaris, a.vanamerongen@eisma.nl

Als je naar aanleiding van deze functie nog vragen hebt, neem dan contact op met Marjan Kornegoor, hoofdredacteur van Het Schaap, tel. 06 31 76 88 36.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *