Eisma 150 jaar!

Er is er één jarig!
Eisma Media Groep viert haar 150ste verjaardag.
In de tijd getransformeerd van een destijds voornaam drukkerijbedrijf naar het moderne mediabedrijf van vandaag en morgen.

De geschiedenis begon op 23 april 1874 toen het bedrijf werd opgericht te Leeuwarden onder de naam N.V. “De Coöperatieve Handelsdrukkerij”. Uit oude archiefstukken blijkt, dat zes notabelen van de stad onder aanvoering van de heer Rinse Willem Hugo Suringar, zoon van een uitgever en drukker, de initiatiefnemers waren, en daarmee de eerste aandeelhouders. Eén van de zes, de heer Obbe Rommerts, werd de eerste directeur, de andere vijf vormden de Raad van Commissarissen.
De eerste eeuw van het bedrijf kenmerkte zich door gestage groei en technische ontwikkeling. Onder andere werd overgegaan van het boekdrukprocedé naar het offsetprocedé. Ook toen al was men innovatief aan het ondernemen! Met name vanaf circa 1965 groeide het bedrijf tot een vooraanstaand allround grafisch bedrijf met een grote klantenkring in onder andere het bank- en verzekeringswezen in Nederland.

In 1976 werd het Leeuwarder familiebedrijf Drukkerij- en Uitgeverij Eisma overgenomen. Deze overname zorgde voor een nieuwe groei-impuls van de onderneming. In 1998 werden de drukkerijen verkocht en werd ingezet op een sterke groei van het uitgeverijbedrijf.

Door diverse overnames en naamswijzigingen werd uiteindelijk de oorspronkelijke vennootschap uit 1874 de Holding met de huidige naam Eisma Media Groep. De overnames in 2010 van onderdelen van het toenmalige Reed Business gaven het uitgeverijbedrijf een nieuwe impuls en een vestiging in Doetinchem. Net als de recentere toevoeging van Jongbloed Christelijke Media in Leeuwarden.

Wat opvalt in de geschiedenis van ons bedrijf zijn de volgende steekwoorden: ondernemend, dynamisch, kwaliteitsbewust, toekomstgericht én oprechte aandacht en loyaliteit voor en van medewerkers, klanten en leveranciers.

Eisma Media Groep anno 2024 wil ook geschiedenis blijven schrijven. Net als onze voorgangers, met ups en downs, gesteund door het besef dat als wij vastberaden zijn als medewerkers, leidinggevenden, commissarissen en aandeelhouders, met bovenstaande steekwoorden als leidraad in onze handel en wandel, we de grondslag leggen voor een gezonde toekomst en nog vele verjaardagen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *